Over E Boek

E Boek en Blog is een site waarop de maker en eigenaar, Evert Sinterniklaas, zijn passie deelt met iedereen op het internet. Hij recenseert allerhande boeken, van historische romans tot fantasy en van thrillers tot non-fictie. Tevens blogt hij sinds augustus 2013 ook over zijn andere passies, zoals games, muziek en films.

Historie

Ergens in de koude winter van 2008 besloot Evert Sinterniklaas te gaan bloggen. Hij besloot te gaan bloggen over alles wat hem bezig hield. Oorspronkelijk begonnen op een gratis stek bij Blogspot, werd er al gauw verhuisd naar het huidige domein. Enige tijd werd er inderdaad over van alles en nog wat geblogd, maar hoe meer de tijd verstreek, hoe meer de klad erin kwam. Uiteindelijk heeft de blog zelfs meer dan een jaar stilgelegen. Begin 2012 werd dan ook besloten het roer drastisch om te gooien; in de maand juni van 2011 had Evert zijn eerste Meet & Greet met de Amerikaanse bestsellerauteur Jeffery Deaver. In de begindagen van de blog werd er met enige regelmaat over boeken geblogd, dus de keuze werd snel gemaakt: evert.sinterniklaas.nl zou vanaf februari 2012 een boekenblog zijn.

Als naam werd gekozen voor E Boek; een Nederlandse verbastering van het begrip E-book, waarbij de letter E tevens slaat op de eerste letter van de naamgever van deze site. Omdat de eerste blog een samengeraapt zootje van plaatjes, posts en tabellen was, werd er lang gezocht naar een geschikt format. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het open source systeem van WordPress… Maar er moest natuurlijk ook een thema gekozen worden. Na verschillende avonden verschillende thema’s te hebben bekeken, werd per toeval CyberChimps gevonden. Zij leveren een keur aan thema’s en E Boek en Blog is dan ook trots om anderhalf jaar lang het Response uiterlijk te hebben gebruikt. Echter, met de tijd is ook de site gegroeid. De informatiestroom wordt alsmaar groter en helaas bleek Response niet meer te kunnen voldoen aan de eisen van de blog.

Na een lange zoektocht is de keuze gevallen op het Max Mag thema. Een thema met het uiterlijk én het gebruiksgemak van een magazine. Er zijn werkelijk meer dan 100 thema’s bekeken en hiervan zijn er circa 40 uitvoerig getest. Max Mag bleek echter de enige te zijn die voldeed aan alle eisen. Het levert alle functionaliteiten die nodig zijn en ziet er tevens professioneel uit. Dat onder andere ook MustReads.nl met dit thema werkt, is dan ook geen toeval.

Hiermee is E Boek en Blog klaar voor de toekomst.