25 jaar videogames

Door op 10 juni 2016

Dit jaar, dus 5 december 2016 is het precies 25 jaar geleden dat ik mijn eerste gameconsole kreeg.

Op Sinterklaasavond, toen ik de meeste cadeautjes al had uitgepakt, lag daar ineens een grote doos voor me. Vol spanning uitpakkend (oftewel nieuw wereldrecord cadeaupapier wegscheuren) bleek er de NES Action Set in te zitten. Mijn hart sloeg ongeveer 200 slagen over en onder de druk van mijn gejuich sloot mijn vader de Nintendo aan op de tv, daarmee het tweede wereldrecord zettend. Ik was acht jaar oud en plotseling de trotse bezitter van al dit moois.

De weken daarna was ik niet weg te slaan bij mijn nieuwe spelcomputer. Elke dag eventjes voor school, vaak na school, ’s avonds met pa en ook vaak in het weekend speelde ik een spelletje. Daarmee werd de basis gelegd voor een goedaardige verslaving van computergames spelen die dus inmiddels al bijna 25 jaar duurt. In die tijd is er behoorlijk wat veranderd. De overgang van 2D naar 3D, graphics die van pixelpoppetjes naar bijna fotorealisme gegaan zijn en de introductie van de multiplayer functie via internet, die miljoenen gamers over de hele wereld met elkaar verbind.

Op 5 december 2016 precies is het dus alweer 25 jaar geleden dat ik mijn eerste stappen zette in de wondere wereld van computergames. Games die mijn wereld en die in het algemeen veranderd hebben.

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *