Hill, Joe – Nosferatu

Door op 7 juni 2015

NOS4A2 is het kenteken van een heel slechte auto, bestuurd door een heel slechte man: de 140-jarige Charles Manx. Charlie houdt zoveel van kinderen, dat hij ze meeneemt naar een plek die hij Kerstland noemt, ‘waar het verboden is ongelukkig te zijn!’ Er is nog nooit een kind teruggekomen – behalve één meisje, Victoria McQueen. Dat was echter lang geleden. En het enige meisje dat ooit aan Charlies ongebreidelde gruwel is ontkomen, is nu volwassen en probeert hem wanhopig te vergeten. Maar Charlie Manx denkt nog steeds aan de bijzondere Victoria. En nu ronkt hij weer rond in zijn NOS4A2, op jacht… En hij zal pas stoppen als hij wraak heeft genomen. Hij is op zoek naar iets heel bijzonders, iets wat Victoria nooit zal kunnen vervangen. Het gevolg is een strijd op leven en dood… Dit keer heeft hij Victoria’s zoon te pakken. Zij is vastbesloten met Charlie af te rekenen, voor eens en voor altijd.

Te veel horror om het slechts een thriller te kunnen noemen, te weinig demonen en vliegende wezens om het als ‘echte’ fantasy te kunnen bestempelen. Nosferatu is vooral een spookverhaal, maar dan een spookverhaal voor volwassenen. Het Kerstland van Charlie Manx is namelijk een bovennatuurlijk oord, bedacht in zijn eigen verwrongen geest en alleen toegankelijk op hele speciale manieren. Zo beschikt Victoria over een fiets in haar jeugd en een motor als volwassene, waarmee zij en zij alleen een brug tevoorschijn kan halen om daarmee naar elke plek te reizen waar ze maar naar toe wilt. Niet de elementen die je in een doorsnee thriller aan zal treffen. Het verhaal speelt zich echter wel gewoon in het Amerika af zoals wij dat kennen, gewoon met doorsnee personages.

Verfrissende fantasy achtige thriller, die soms wat langdradig aandoet.

(4/5)
_____
Joe Hill – Nosferatu
Meulenhoff Luitingh-Sijthoff bv
2013 – 619 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *