Baldacci, David – De zesde man

Door op 29 april 2015

In de ultrabeveiligde staatsgevangenis Cutter’s Rock wordt seriemoordenaar Edgar Roy gevangengehouden, in afwachting van zijn rechtszaak. Het is vrijwel zeker dat hij veroordeeld zal worden. Privétectives Sean King en Michelle Maxwell worden door Roys advocaat Ted Bergin, een oude vriend van King, gevraagd hem bij te staan. Maar onderweg naar hun eerste bespreking treffen King en Maxwell het levenloze lichaam van Bergin in zijn auto aan. Hij is vermoord. In een poging te achterhalen wat er precies gebeurd is, neemt King, die tevens advocaat is, de verdediging van Roy op zich. Samen met Maxwell gaat hij op zoek naar antwoorden op vragen die iedereen uit de weg gaat. Want is Edgar Roy inderdaad een moordenaar? En wie heeft Ted Bergin vermoord? En waarom is de FBI zo geïnteresseerd in deze zaak? Wanneer King en Maxwell in Roys verleden beginnen te graven, komen ze tegenover een zeer machtige vijand binnen de overheid te staan. Maar terwijl de dreigementen aan het adres van de twee onderzoekers steeds serieuzer worden en de muur tussen hen en de waarheid steeds hoger lijkt te worden, krijgen ze hulp vanuit een onverwachte hoek.

Het vijfde deel uit de King & Maxwell serie van David Baldacci. Een thriller zoals we van de auteur gewend zijn. Explosieve actie, een handvol geheime diensten, strijd op leven en dood, high tech wapens en de nodige plotwendingen. Net wanneer je als lezer denkt het te begrijpen, schud Baldacci weer een lekkere verrassing uit zijn mouw. Geen literatuur die je nog dagen bezig zal houden, maar dat wil niet zeggen dat het boek niet vermakelijk is. Integendeel, de Amerikaan is erin gespecialiseerd om degelijke thrillers weg te zetten. Realistisch? Bij vlagen niet. Mogelijk? Absoluut. En dat zet je dan toch weer aan het denken. Want de gebeurtenissen an sich mogen dan fictief zijn, de mogelijkheid dat het gebeurt is dat allerminst. Dus begraaft de auteur toch dat ene idee in je hoofd: Kunnen we iedereen wel vertrouwen zoals we dat willen? Zoals we dat doen?

You decide…

(3.5/5)
_____
David Baldacci – De zesde man
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
2011 – 365 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *