Peinkofer, Michael – De Tovenaar – De Eerste Slag

Door op 21 juli 2014

Aardwereld aan de vooravond van oorlog. De orks komen de grenzen over en de mensen hebben een verbond gesloten met elfen om zich te wapenen, maar vergeten hierdoor naar een andere dreiging te kijken. In het diepste geheim is de doodgewaande tovenaar Margok een nieuwe aanval aan het plannen. De drie jonge tovenaars Granock, Aldur en Alannah gaan op zoek naar zijn bolwerk en stuiten op een verborgen beschaving. Een zoektocht die de grenzen van hun vriendschap tot het uiterste zal testen…

De Tovenaar – De Eerste Slag is het solide vervolg op De Tovenaar. Wederom trekt Michael Peinkofer alles uit de kast in zijn wereld vol elfen, orks, draken en dwergen. De drie hoofdpersonen Granock, Aldur en Allanah worden wederom op de proef gesteld in hun ontwikkeling toy tovenaar… Alleen staat nu de toekomst van de gehele aardwereld op het spel. De gehele wereld (die achterin het boek handig in kaart is gebracht) wordt over gereisd om een einde te maken aan de duivelse plannen van de Duisterelf Margok. Het boek gaat verder waar het eerste eindigde, namelijk midden in de verrijzenis van het kwaad. Het boek wordt daarnaast besloten zoals de eerste besloten werd, namelijk open, erg open. Peinkofer is duidelijk nog niet klaar met het drietal en heeft een lang en spannend verhaal te vertellen. Liefhebbers van fantasy zullen zeker aan hun trekken komen. Dit is fantasy zoals fantasy bedoeld is.

Nogmaals, fantasy op zijn best!


_____
Michael Peinkofer – De Tovenaar – De Eerste Slag.
De Boekerij BV
2011 – 406 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *