Deaver, Jeffery – Een aanvaardbaar offer

Door op 11 februari 2014

Ze noemen hem Cuchillo Het Mes. Niet omdat hij moordt met een mes hij heeft genoeg mensen die dat voor hem kunnen doen maar omdat zijn geest zo scherp is. Als de Mexicaanse overheid de oorlog tegen de drugkartels verder opvoert, zijn het alleen de slimsten onder de drugbazen die overleven. En Cuchillo heeft het niet alleen overleefd hij doet het beter dan ooit. Maar dan wordt hij te ambitieus en wordt hij het doelwit van de federale politie van zowel Mexcio als de VS. P.Z. Evans en Alejo Diaz weten dat het Hermosillo kartel een aanval op een toeristenbus voorbereidt in Sonora en ze weten dat ze Cuchillo moeten vangen of doden om het te stoppen. En de kartelleider heeft maar één zwakke plek: zeldzame oude boeken.

Een aanvaard offer levert precies wat je van Jeffery Deaver mag verwachten; suspense met een lekkere plottwist op het einde. In acht genomen dat dit verhaal slechts 67 pagina’s telt, weet de Amerikaanse auteur toch een degelijk verhaal op papier te zetten. Natuurlijk, diepgang in de personages is niet te verwachten, simpelweg omdat er daarvoor geen ruimte is. Het verhaal kent daarnaast geen introductie, als lezer val je midden in het verhaal. Het is nog het beste te vergelijken met het overslaan van de eerdere hoofdstukken en alleen de climax tot je te nemen. Het is een leuk tussendoortje voor de gemiddelde lezer, maar uitermate geschikt voor diegenen die of willen aftasten of Deaver tot hun verbeelding kan spreken, of gewoonweg eens willen proeven van de thrillers.


_____
Jeffery Deaver – Een aanvaardbaar offer
Link Uitgeverij
2013 – 61 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *