Baldacci, David – Verlos ons van het kwaad

Door op 3 februari 2014

Evan Waller is een wreed man, een levensgevaarlijk monster. Hij is schatrijk geworden door te handelen in alles waar veel geld aan te verdienen valt, inclusief mensen. In zijn drang naar grotere rijkdom gaat hij letterlijk over lijken en nu heeft hij een nieuw doel in het vizier. Een deal die miljoenen mensen het leven kan kosten… Het is in ieders belang dat Waller wordt tegengehouden en de man die deze taak krijgt opgelegd, is Shaw. Als agent in dienst van een internationale inlichtingendienst is hij gespecialiseerd in het oplossen van conflicten waar ook ter wereld. Maar wat Shaw niet weet is dat er nog iemand is die Evan Waller in de gaten houdt: Reggie Campion. Zij werkt niet voor een officiële instantie, maar voor een organisatie die geheel buiten de wet om opereert. En haar taak is niet om Waller tegen te houden, maar om hem voorgoed uit te schakelen. Shaw en Reggie, de besten in hun vak, zitten allebei achter dezelfde man aan. De een namens de geheime dienst en de ander namens een particuliere organisatie. Alleen weten ze dit niet van elkaar…

Verlos ons van het kwaad is de zoveelste degelijke thriller van de hand van David Baldacci. Alle ingrediënten zijn weer aanwezig; geheime diensten, een complot van wereldformaat, karakters uitgerust met de allerlaatste en -nieuwste technische snufjes en natuurlijk de onontkoombare plottwists op het einde. Doorheen het hele boek zit de vaart er lekker in, je verveelt je geen seconde in een boek van deze auteur. Een nadeel is altijd wel het voorspelbare einde, wat in het geval van de Amerikaan altijd een happy-end is. Toegegeven, niet elke ‘good guy’ haalt het einde van het verhaal, maar de hoofdkarakters bewandelen toch altijd weer een bekende route. Een route die heel gemakkelijk vertaald zou kunnen worden naar het witte doek; het boek lijkt bijna geschreven te zijn voor een lekker wegkijkende thriller op zaterdagavond. Het is er echter wel zo eentje die niet lang blijft hangen.

Een typische stand-alone Baldacci-thriller; spannend, vlot, maar nergens bovengemiddeld.


_____
David Baldacci – Verlos ons van het kwaad
A.W. Bruna Uitgevers bv
2010 – 350 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *