Coben, Harlan – Nu of nooit

Door op 15 september 2013
nooit

Harlan Coben is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers, mede door het succes rondom zijn Myron Bolitar serie. Tegenwoordig schrijft Coben ook voor de jong volwassenen, met Myron’s neefje Mickey als hoofdpersoon.

Mickey doet zijn best om het hoofd boven water te houden op zijn nieuwe school, maar dat wordt bemoeilijkt door een grote tragedie. Een van zijn klasgenoten, Rachel, wordt op koelbloedige wijze neergeschoten, en Mickey en zijn vrienden blijken opeens midden in een samenzwering te zitten. Mickey heeft al zijn slimheid en doorzettingsvermogen nodig om uit te zoeken wie Rachel heeft vermoord en om zichzelf en zijn vrienden te beschermen. Hij weet alleen niet tegen wie of wat.

Nu of Nooit is Coben’s tweede deel in de Mickey Bolitar serie en de auteur gaat verder waar hij is gebleven. Mickey probeert een leven op te bouwen als zijn vader is gestorven en zijn moeder in een afkickkliniek zit. Daar komt verandering in als een vriendin van Mickey wordt neergeschoten. Voor de tweede keer stort hij zich, samen met zijn gothic vriendin Ema en nerdy vriend Spoon in het avontuur… met alle gevolgen van dien. Wat volgt is een achtbaanrit van spanning en avontuur. Hier en daar een tikkeltje overdreven, zo zouden in het echte leven jongeren zich niet zomaar op gewapende criminelen storten. Echter passen deze acties precies in het avonturenplaatje dat de auteur schetst voor zijn jongerenpubliek en hij lijkt dan ook precies te weten hoe hij zijn lezers moet bespelen. Coben selecteert een kleurrijk groepje als zijn hoofdpersonen, beschrijft de alledaagse problemen die jongeren kennen en schrijft uiteindelijk een thriller zoals we die van hem gewend zijn.

Onmisbaar voor de Bolitar fans, aanrader voor jong en oud.


_____
Harlan Coben – Nu of nooit
Uitgeverij De Boekerij bv
2013 – 335 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *