Baldacci, David – De Aanslag

Door op 13 september 2013

David Baldacci is een van de bekendste thrillerschrijvers ter wereld en heeft al vele bestsellers op zijn naam staan. De Aanslag is het tweede deel in de Will Robie serie.

Will Robie is een van de besten in zijn vak, een huurmoordenaar die nooit twijfelt en altijd zijn doelwit uitschakelt. Hij is de man op wie de Amerikaanse overheid een beroep doet als het gaat om het doden van haar grootste vijanden, van de monsters die talloze onschuldige slachtoffers op hun naam hebben staan. En niemand is zo goed als Robie. Niemand, behalve Jessica Reel… Reel is net als Robie zeer ervaren, uiterst professioneel en dodelijk precies. Maar Reel heeft zich tegen haar werkgever gekeerd en het vizier gericht op haar voormalige collega’s binnen hun agentschap. Nu een van hun eigen mensen moet worden afgestopt, doet men opnieuw een beroep op Robie. Zijn opdracht: zorg dat je Reel te pakken krijgt, levend of dood. Maar wanneer Robie de jacht opent op Reel, ontdekt hij al snel dat zij weleens gegronde redenen kan hebben voor haar verraad. De aanslagen op het agentschap houden verband met een veel groter gevaar. Een gevaar dat Washington D.C., de Verenigde Staten en de rest van de wereld op de grondvesten zal doen schudden…

De Aanslag is weer precies een thriller zoals David Baldacci zijn thrillers schrijft. Een vlot verhaal, een aantal scherpe plottwists, volop explosieve actie en immer verschillende geheime diensten, zoals de FBI en de CIA. Baldacci is goed op de hoogte van de structuur van deze diensten en de uiterst geavanceerde technologieën die zij gebruiken. De vaart zit meteen vanaf de start in het verhaal en leest meteen lekker weg. Daarnaast is Baldacci is geen auteur met diepere, levensbeschouwelijke onderwerpen en wijdt aldus niet uit in ellenlange beschrijvingen. Zoals gezegd, een vast recept. Nadeel hiervan is dat vrijwel elke thriller van zijn hand weinig indruk maakt. Het verhaal is spannend, maar laat geen diepe indrukken achter en vormen daarmee dertien-in-een-dozijn boeken. Tevens heeft de auteur de neiging om in de climax van het verhaal meer dan genoeg uit de kast te halen om de een na de andere plottwist op tafel te toveren. Helaas doet ook ditmaal het verhaal erg overdreven aan op het einde.

Vlot, spannend, maar geen blijvende materie.


_____
David Baldacci – De Aanslag
A.W. Bruna Uitgevers
2013 – 337 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *