Deaver, Jeffery – Een zaak volgens het boekje

Door op 28 juni 2013
zaak

Sinds het verschijnen van De Moordkamer, door bestsellerauteur Jeffery Deaver, is Een zaak volgens het boekje gratis verkrijgbaar via deze link. Dat het hier een kort verhaal betreft mag de pret niet drukken.

Lincoln Rhyme gelooft in keihard forensisch bewijs. Anders dan zijn partner Amelia Sachs ziet hij niets in het maken van daderprofielen en het natrekken van motieven. Wanneer zijn hulp wordt ingeroepen bij een brute moord op een jonge vrouw laat zijn kennis hem echter in de steek. Deze moordenaar heeft namelijk niet geprobeerd zijn sporen uit te wissen; hij heeft het lichaam van zijn slachtoffer juist overspoeld met bewijsmateriaal. Zoveel bewijsmateriaal dat het maanden zal kosten om uit te vinden welke sporen bruikbaar zijn en welke doodlopen – en zoveel tijd is er niet als Rhyme en Sachs een nieuwe moord willen voorkomen. Rhyme zal zijn theoretische kennis opzij moeten zetten om het sadistische spelletje van de moordenaar te doorgronden. Of misschien toch niet?

Deaver geeft de lezer precies wat je kan verwachten van een kort verhaal. Toch weet de auteur ook nog te verrassen; hij introduceert een nieuw personage in het universum van Lincoln Rhyme, Marko genaamd. Het verhaal rondom de forensisch rechercheur kent weinig vooruitgang en alle aandacht gaat dan ook uit naar de dader in dit korte verhaal, dat slechts 49 pagina’s telt. Desalniettemin weet Deaver een goede draai aan het verhaal te geven, een lekkere spanningsboog aan te brengen en komt natuurlijk met een flinke plottwist aan het einde. De scene waarin Rhyme’s partner ternauwernood aan de dood ontsnapt, ontbreekt overigens ook ditmaal niet. Voorspelbaarheid ten top. Deaver schrijft echter met zo veel kwaliteit dat je het hem graag vergeeft.

Zoals gezegd, een kort verhaal, maar zeker de moeite waard!


_____
Jeffery Deaver – Een zaak volgens het boekje
Van Holkema en Warendorf | Unieboek Het Spectrum
2007 – 49 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *