Hill, Casey – Inferno

Door op 3 juni 2013
inferno_2

Melissa Hill is al een bestseller auteur in Ierland. Samen met haar man Kevin vormen zij nu schrijversechtpaar Casey Hill, die in 2011 debuteerden met Taboe, het eerste deel over forensisch detective Reilly Steel. Onlangs kwam het tweede deel in deze serie uit: Inferno.

Forensisch inspecteur Reilly Steels komt erachter dat haar deskundigheid niet genoeg is als een even zieke als intelligente moordenaar toeslaat in Dublin. Zijn methoden zijn verbijsterend macaber. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar? Hun lichamen weigeren de antwoorden te geven op deze vraag en de plaatsen delict zijn de nachtmerrie van iedere forensisch onderzoeker. De frustratie bij de politie loopt hoog op als hun onderzoek dreigt vast te lopen en een derde slachtoffer wordt ontdekt. Dan ontdekken ze volgens welk bizar patroon de moordenaar werkt: Dantes Inferno. Maar of ze op tijd zijn om het volgende slachtoffer te redden?

De wereld is momenteel in de ban van Inferno, het nieuwe werk van Dan Brown. Vrijwel gelijktijdig brengt schrijversechtpaar Casey Hill ook een boek met de gelijknamige titel uit. De vraag is dan; is dit verstandig? Dat ligt eraan. Het antwoord zou een volmondig ‘ja’ zijn, als de beide werken met elkaar zouden kunnen wedijveren. Dat blijkt in dit geval geenszins van toepassing te zijn. Natuurlijk, een seriemoordenaar die zijn misdaden baseert op het beroemde werk van Dante is interessant. Maar in dit geval staat het boek nog niet in de schaduw van de Amerikaanse bestseller; de auteurs hadden geen slechter moment kunnen kiezen dit boek uit te brengen.

Het verhaal mist een zekere vorm van spanning. Het heeft alle elementen die een thriller tot een thriller maakt, maar excelleert nergens. Het verhaal heeft weinig diepgang, enerzijds omdat de emoties van de slachtoffers en nabestaanden een zeer ondergeschikte rol spelen en anderzijds omdat de onderlinge relaties die de rode draad over de serie vormen, nergens een gevoelige snaar bij de lezer weten te raken. DE personages zijn een interessante mix van de vrije Amerikanen, die menig thriller lezer zo goed kent, en de nuchtere Ieren, die in de literaire wereld een ondergeschikte rol spelen. Zelf van Ierse afkomst, weet Casey Hill op een duidelijke en soms humoristische manier het denken en doen van de gemiddelde Ier bloot te leggen. Helaas is dit onvoldoende om het boek tot een hoger niveau te tillen, waardoor Inferno een middelmatige thriller is, een tussendoortje.

Eigenlijk niet goed genoeg voor drie sterren, maar met het voordeel van de twijfel.


_____
Casey Hill – Inferno
The House of Books
2013 – 318 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

3 reacties

 1. Joanydvv

  4 juni, 2013 at 08:18

  Wat jammer dat dit boek diepgang mistte. Ik vind het ook erg jammer als er aan de nabestaanden een heel erg minimale rol spelen in het verhaal. Dat zijn juist vaak de stukken in een thriller waardoor ik me helemaal in kan leven.

 2. Hati

  4 juni, 2013 at 08:43

  Commercieel gezien wat bizar dat ze juist nu hun boek Inferno hebben gedoopt.

 3. Mieke Schepens

  2 juli, 2013 at 23:59

  Ik heb enorm van dit boek genoten en het met 5 sterren gewaardeerd.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *