Coben, Harlan – Schuilplaats

Door op 17 april 2013
schuilplaats

Voor Mickey Bolitar kan het leven niet veel ellendiger worden. Nadat hij zijn vader heeft zien sterven en zijn moeder in een afkickkliniek is opgenomen, moet hij bij zijn wereldvreemde oom Myron gaan wonen. Een nieuwe school met nieuwe vrienden en nieuwe vijanden. Gelukkig voor Mickey betekent het ook een fantastische nieuwe vriendin, Ashley. Het lijkt erop dat Mickeys leven eindelijk weer in de lift zit – totdat Ashley spoorloos verdwijnt. Al snel ontdekt Mickey een samenzwering die zo schokkend is dat zijn schoolzorgen erbij in het niets vallen. Het leven zoals hij dat kende, komt volledig op losse schroeven te staan…

Een Coben zoals we Coben gewend zijn. Een lekker vlot verhaal, een sterk plot met een aantal verrassende twists en een afloop dat je altijd naar meer doet wensen. Na een aantal succesvolle Myron Bolitar thrillers te hebben geschreven, mikt de auteur nu, in de persoon van Mickey Bolitar, het neefje, op het jongere publiek. Het taalgebruik is wat vlakker en hier en daar wat simpeler, maar het blijft in de kern een echte Cobenthriller. Een slimme zet van de auteur, want hij weet hiermee nog meer fans aan zich te binden. Een uitbreiding van een schare die al jaren, ook in Nederland, fors te noemen is. Het verhaal op zich is af en toe ongeloofwaardig naar mate het einde vordert. Acties waar de volwassen Myron nog mee weg zou komen, lijken toch net te hoog gegrepen voor een puber als Mickey. Storend zijn deze elementen echter nergens en Coben slaagt er wederom de lezer tot het eind te boeien. Een zeer geslaagd deel waarvan er in deze serie, hopelijk, nog vele gaan volgen. Het volgende deel staat gepland voor juli dit jaar. Ik kijk er naar uit!


_____
Harlan Coben – Schuiplaats
Uitgeverij De Boekerij bv
2012 – 303 pagina’s

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *