Meet & Greet met Kate Mosse

Door op 29 november 2012

Meet & Greet met Kate MosseSoms ga je naar een Meet & Greet omdat de auteur kent, of omdat je bekend bent met het werk van de auteur. In het geval van Kate Mosse waren beiden niet het geval. Nu heeft zij een trilogie geschreven die zich (grotendeels) afspeelt in de middeleeuwen en laat nu net die periode mijn interesse gewekt te hebben. Met recent De Naam van de Roos van Umberto Eco en eerder Pilaren van de Aarde van Ken Follett te hebben gelezen, ben ik helemaal ‘into’ de kastelen, de ridders en gewoonweg deze periode. Vandaar dat ik een bezoek aan deze voor mij dus onbekende auteur zeer de moeite waard vond. En die moeite werd beloond! Met veel passie vertelde zij over haar vele jaren van research en schrijven, haar verblijf in het Franse Carcassonne (waar het verhaal van de trilogie zich afspeelt) en de geheimen die de boeken herbergen. Na afloop van het interview was daar natuurlijk het befaamde signeren, waar ik het aldaar (gratis!) verkregen derde deel van een handtekening liet voorzien. Natuurlijk werd dit moment vastgelegd aan de hand van een foto (met dank aan Stéfanie André!). Maar terwijl ondergetekende op het punt stond weer te vertrekken, vond er nog een opmerkelijk moment plaats. De dames van de uitgever gingen rond met lootjes waarmee de complete trilogie te winnen was. En wie ging er aan het eind met deze prijs vandoor… juist! Binnenkort mag ik prijs thuis verwachten.

Al met al was dit een zeer geslaagde middag in de Schreierstoren te Amsterdam, waar ik tevens een aantal bekende gezichten weer zag en nieuwe lezers heb leren kennen. Ik zou zeggen, Kate Mosse en de uitgeverij bedankt en tot ziens!

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

2 reacties

  1. Boekboetiek

    29 november, 2012 at 19:46

    Wat een leuke meet & greet weer!

  2. Evert.Sinterniklaas

    1 december, 2012 at 19:38

    Absoluut, was zeer leuk!