Coben, Harlan – Blijf Dichtbij

Door op 27 juni 2012
blijf

Megan, Ray en Jack zijn gevangen in een leven dat ze niet gewenst hebben. Megan, die vroeger een wild leven leidde, is inmiddels een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was ooit een fotograaf met een gouden toekomst, maar verdient tegenwoordig de kost met onbenullige opdrachten. En tot slot Jack: een politieman die maar niet kan loskomen van een onopgeloste vermissingszaak jaren geleden. Alle drie dragen ze geheimen met zich mee die degenen het dichtst bij hen nooit te weten mogen komen. Maar ze ontdekken gaandeweg dat het verleden nooit echt verdwijnt… Met zijn vertrouwde combinatie van adembenemende spanning en scherp inzicht in de donkere kanten van ogenschijnlijk perfecte levens, levert Coben opnieuw een thriller af die zijn status als meester van het genre meer dan bevestigt!

Harlan Coben is een van mijn favoriete auteurs. Zo’n auteur dat je altijd vooruit kijkt naar zijn volgende boeken en je niet kan wachten voor je hem in bezit hebt. Boeken waarvan je weet dat ze gewoonweg niet teleurstellen. Boeken die je beroven van je vrije tijd. Van je nachtrust. Misschien zelfs, zolang je aan het lezen bent, van je hele leven buiten de boeken. Dit is er weer zo een. Coben schrijft via een vast stramien, maar gaat mij nooit vervelen. Ook van dit boek heb ik genoten. Intens. En daar zit meteen het (enige) nadeel van dit boek en alle andere van Coben; voor je het weet ben je er doorheen!

Het verhaal bouwt heerlijk op. Er zijn meer dan genoeg plottwists die je aan het lezen houden. De spanning is voelbaar en speelt zich op een maatschappelijk niveau af. Een verhaal wat iedereen kan overkomen. Geen geheime diensten, geen high-tech-science-fiction-didie-doeda, maar een thriller met drama elementen die zich overal en bij iedereen voor kan doen. Wat ik zelf ook altijd belangrijk vind; de uiteindelijke dader is eerder in het boek al voorgesteld en komt dus niet, zoals bij sommige andere auteurs, volledig uit de lucht vallen. Het verhaal is plausibel, niet voorspelbaar en volkomen realistisch. Een absolute aanrader, alleen niet uniek in zijn soort.

Daarom een dikke 4 sterren.

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *