Meet & Greet Lars Kepler

Door op 7 maart 2012

Lars Kepler & Evert Sinterniklaas

Gisteren een zeer gezellige en geslaagde avond gehad in Amsterdam, tijdens de Lars Kepler Meet & Greet in de Schreierstoren. Een knusse omgeving voor een uitgebreid interview, waar Alexander en Alexandra Andhoril ook uitgebreid de tijd namen om de vele vragen te beantwoorden. Al met al was er een redelijke opkomst, met zo’n 25 personen aanwezig in de zaal. Voor aanvang heb ik een leuk en gezellig gesprek gehad met een aantal mensen en zijn er weblinks en e-mailadressen uitgewisseld. Altijd leuk om met andere gelijkgestemden over je passie te praten.

Zij waren te gast voor de promotie van hun nieuwe boek Getuige, die ik als CrimeZone Buzzzer heb gelezen. Er werd hier dan ook veel over gepraat. Echter gingen zij ook diep in op de achtergrond van hun schrijverscarrière. Zo vertelden zij dat de naam Lars bedoeld is als eerbetoon aan de zeer te vroeg overleden Stieg Larsson, die een groot voorbeeld was en nog steeds is voor hen. Kepler werd gekozen omdat deze persoon een bekend astronoom is en vooral Alexander hier ook een achtergrond in heeft. Deze vraag was ook meteen de inbreng van ondergetekende :).

Daarnaast lichtten ze ook vast een klein tipje van de sluier op; hoofdpersoon Joona Linna, die reeds zijn opkomst maakte in de eerste drie boeken, zou, als alles loopt zoals gepland wordt, uiteindelijk moeten verschijnen in liefst 8 boeken. Deze aankondiging werd dan ook met veel blijdschap ontvangen. Het eerste boek is reeds verfilmd en deze verfilming zal eind van dit jaar in Nederland worden uitgebracht. Het verfilmen van het tweede boek is hard op gang en uiteindelijk zullen er evenveel films als boeken verschijnen.

Na afloop van het interview was er ruimte voor het signeren van de boeken en heb ik met beide nog uitgebreid gepraat over de op handen zijnde films. Na een voor mijn gevoel zeer korte twee uurtjes zat het er alweer op, dus was het terug naar het hotel. Vanochtend lekker uitgerust weer terug richting Zeeland gegaan. Topavond gehad!

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Graag even een bewijs dat je geen spambot bent :) *