Lars Kepler – Getuige (update 1)

Door op 26 februari 2012

Omdat ik geselecteerd ben als Buzzz-er voor het boek Getuige van Lars Kepler, besteed ik wat meer aandacht dan normaal aan dit boek. Getuige is het derde boek geschreven door Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril, opererend onder pseudoniem Lars Kepler. Voor mij is dit het tweede boek dat ik lees, na het debuut Hypnose. Het tweede deel Contract staat op de lijst om later gelezen te worden.

Ik zit nu op ruim 25% van het boek en het boek leest lekker weg. Hoofdstukken zijn zo’n 3 á 4 bladzijden lang, waardoor je van scène naar scène gaat zonder dat het ergens langdradig wordt. Door een aantal triggers zijn er een aantal verhaallijnen geopend, waardoor het voor de lezer al gauw puzzelen is. Wie heeft wat gedaan? Wie heeft waarmee te maken?

Wat mij bij gebleven is van het vorige Lars Kepler boek, is de snelheid waarin gemoedstoestanden van personages om kunnen slaan. Ook hier ben ik er al weer een aantal tegen gekomen. Dat is soms zo’n omslag in behoorlijk korte tijd, dat het niet realistisch overkomt maar juist eerder geforceerd, het lijkt eerder gearrangeerd.

Ondanks het (kleine) bovengenoemde minpuntje is het vooralsnog een geslaagde Scandinavische thriller. Ik zit echter nog maar op een kwart van het boek, houd Lars Kepler dit vast? Spoedig meer!

Over Evert Sinterniklaas

Evert leest al zo lang als hij een boek kan vast houden. Als eigenaar van E Boek en Blog begon hij in februari 2012 met recenseren. Tegenwoordig leest hij regelmatig op aanvraag van uitgeverijen en auteurs.